Navigacija: Naslovnica
29.07.2014.

Grad donio kriterije za provedbu natječaja

Grad Zaprešić objavio je pravilnike kojima se određuju kriteriji i postupak prema kojemu će Grad, kao provoditelj natječaja, i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nepovratnim novčanim sredstvima subvencionirati provedbu dva projekta s ciljem povećanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu i poticanja korištenja obnovljivih izvora energije.
25.07.2014.

Delegacija Grada na obilježavanju Dana Općine Kiseljak

Delegacija Grada Zaprešića, predvođena gradonačelnikom Željkom Turkom, i ove je godine prisustvovala proslavi Dana Općine Kiseljak s kojom je Grad Zaprešić 2004. godine potpisao Povelju o suradnji.

21.07.2014.

Održan Grand prix Trajbar Team 2014.

Konjički klub Trajbar Team od 18.do 20.srpnja bio je domaćin natjecanja u preponskom jahanju „Grand Prix Trajbar Team“. Posjetitelji zaprešićkog konjičkog kluba mogli su tako tijekom cijelog vikenda, u ugodnom ambijentu, uživati u turniru na kojem su snage odmjerili ponajbolji parovi iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.
21.07.2014.

Zaprešićke žetvene svečanosti

Manifestacija "Žetvene svečanosti" ove godine održana je na njivi obitelji Bezuh na polju Poleve, gdje su se, u subotu 19. srpnja, okupili žeteoci i obilježili kraj žetve u Zaprešiću. Ovu hvalevrijednu tradiciju već 19 godina njeguje Zavičajno ekološko društvo Zaprešić.

 

21.07.2014.

Izaslanstvo Transatlantskog foruma posjetilo Zaprešić

U Hrvatskom saboru održan je 15. Transatlantski forum Zaklade državnih parlamentarnih lidera s temom: "Hrvatska: Od neovisnosti do 28. članice Europske unije i NATO-a – jamstvo za mirnu budućnost".
08.07.2014.

Strategijom će se odrediti smjer razvoja grada

Javnom tribinom, koja je u Gradskoj vijećnici održana 7. srpnja 2014. godine, Grad Zaprešić krenuo je u izradu Razvojne strategije Grada Zaprešića. Na tribini je Lovro Benčević, predstavnik Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije prezentirao hodogram aktivnosti, od formiranja radnih skupina, održavanja radionica, do konačne izrade Strategije.
07.07.2014.

Grad na natječaju dobio milijun kuna

Grad Zaprešić prošao je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je bio namijenjen jedinicama lokalne i područne samouprave za sufinanciranje termofasade, promjenu stolarije i krovišta te prijelaza na učinkovitiji sustav grijanja.
07.07.2014.

Izvješće financijske revizije Grada za 2013. godinu- izraženo bezuvjetno mišljenje

Sukladno Zakonu o Državnom uredu za reviziju, obavljena je financijska revizija Grada za 2013. godinu. Revizijom su obuhvaćeni financijski izvještaji i poslovanje Grada. Izraženo je bezuvjetno mišljenje, što znači da revizijom nisu utvrđene nepravilnosti i propusti vezani za usklađenost poslovanja sa zakonima i drugim propisima.

07.07.2014.

Grad će sufinancirati nabavu udžbenika

Grad Zaprešić donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstva za nabavu udžbenika učenicima slabijeg imovinskog statusa u školskoj godini 2014./2015. Pravo na subvenciju ostvaruju učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Zaprešića i koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa (obitelji čija primanja ne prelaze iznos od 1.100 kuna po članu obitelji).
05.07.2014.

Proglašena najbolja vina Zagrebačke županije

11. Izložba vina Zagrebačke županije i svečana dodjela diploma zlatnim vinarima županije održana je u petak, 4. srpnja u podrumu dvorca Lužnica. Titulom šampiona ovogodišnje izložbe okrunjeni su Traminac, ledeno vino Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva Stjepana Đurinskog iz Hruševca Kupljenskog i Graševina OPG-a Željka Gašparinčića iz Šenkovca.