Navigacija: Naslovnica

Uskršnje zekanje

Nakon Ledene bajke i Lampionova, Zaprešić je za svoje građane i goste još jednom osigurao nezaboravno druženje. Na Veliku subotu u Zaprešiću sve će biti u znaku najvećeg kršćanskog blagdana uz obilje smijeha i zabave za cijelu obitelj. Na Trgu Ivana Pavla II najmlađi će uživati u oslikavanju pisanica, nastupu mađioničara, raznim predstavama i mnoštvu zabavnih igara, a veliki plišani zeko pobrinut će za face painting.
17.04.2014.

Otvorena izložba Franje Klopotana u Muzeju Matije Skurjenija

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Muzej Matije Skurjenija poziva vas na izložbu "U susret Uskrsu" Franje Klopotana. Dominanta izložbe je križni put naslikan akvarelom, s naglašenom crtačkom osnovom.
14.04.2014.

Iza zaprešićkih kuglača povijesna prvoligaška sezona

Zaprešićki kuglači ponovno su ispisali novu stranicu sportske povijesti, ovoga puta osvajanjem naslova prvaka Hrvatske s maksimalne 22 pobjede. U posljednjem 22. kolu, u subotu 12.travnja, dočekao ih je težak protivnik; ekipa splitskog Poštara, no naše kuglače ništa nije omelo u cilju da ovu sezonu završe bez poraza.
13.04.2014.

Stjepan Đurinski ponovno izabran za predsjednika Udruge Trilikum

Stjepan Đurinski nastavlja obnašati dužnost predsjednika Udruge vinara i vinogradara zaprešićkog kraja "Trilikum" i iduće četiri godine; odluka je to koju su jednoglasno usvojili skupštinari na redovnoj izbornoj skupštini održanoj 11.travnja u Društvenom domu u Kupljenovu.
13.04.2014.

Zaprešićani pratili Isusa na Križnom putu

Na Nedjelju muke Gospodnje, odnosno, Cvjetnicu, Zaprešić se ponovno zaodjenuo velom Jeruzalema.
11.04.2014.

MK Mogila proslavio 4. rođendan

Moto klub Mogila ove je godine održao 4. međunarodni susret koji je u povijesnom kompleksu Novih dvora Jelačićevih okupio motoriste iz 90 klubova Hrvatske, Slovenije, BiH, Vojvodine, Austrije, Švicarske, Njemačke i Grčke, koje ni loše vrijeme nije spriječilo da posjete i upoznaju naš grad.
09.04.2014.

Gradonačelnik posjetio Europski parlament

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, Davor Ivo Stier, ugostio je u Bruxellesu zaprešićkog gradonačelnika Željka Turka te gradonačelnike i načelnike s područja Zagrebačke županije.
09.04.2014.

Usvojena nova Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca

Obzirom na brojne pritužbe građana, Gradskom vijeću predložena je nova Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, te su istu vijećnici jednoglasno usvojili.
09.04.2014.

Međunarodna radionica - Obrazovni programi za poduzetnika 21. stoljeća

Visoka škola za poslovanje i upravljanje 'Baltazar Adam Krčelić' od 6 do 11. travnja domaćin je međunarodne radionice na temu obrazovanja za potrebe poduzetništva u prostoru Škole u Zaprešiću. Radionica se provodi u suradnji s Knowledge Economy Network-om (KEN) iz Belgije i Europskom komisijom, a uz potporu Central European Initiative programa.
08.04.2014.

Grad širi biciklističke staze

S obzirom na zaštitu okoliša i sve skuplje gorivo bicikli postaju sve popularnije prijevozno sredstvo. Dobra prometna povezanost svih krajeva grada dobra je podloga za razvoj biciklističkih staza. Tako je Grad krenuo s ocrtavanjem staze najprije u centru grada (Ulica bana Josipa Jelačića) iz koje će se taj projekt nastaviti prema zapadu (Kalamirova, Skurjenijeva, Zelengaj), te prema istoku (West Gate).