Navigacija: Naslovnica
21.07.2014.

Zaprešićke žetvene svečanosti

Manifestacija "Žetvene svečanosti" ove godine održana je na njivi obitelji Bezuh na polju Poleve, gdje su se, u subotu 19. srpnja, okupili žeteoci i obilježili kraj žetve u Zaprešiću. Ovu hvalevrijednu tradiciju već 19 godina njeguje Zavičajno ekološko društvo Zaprešić.

 

08.07.2014.

Strategijom će se odrediti smjer razvoja grada

Javnom tribinom, koja je u Gradskoj vijećnici održana 7. srpnja 2014. godine, Grad Zaprešić krenuo je u izradu Razvojne strategije Grada Zaprešića. Na tribini je Lovro Benčević, predstavnik Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije prezentirao hodogram aktivnosti, od formiranja radnih skupina, održavanja radionica, do konačne izrade Strategije.
07.07.2014.

Grad na natječaju dobio milijun kuna

Grad Zaprešić prošao je na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je bio namijenjen jedinicama lokalne i područne samouprave za sufinanciranje termofasade, promjenu stolarije i krovišta te prijelaza na učinkovitiji sustav grijanja.
07.07.2014.

Izvješće financijske revizije Grada za 2013. godinu- izraženo bezuvjetno mišljenje

Sukladno Zakonu o Državnom uredu za reviziju, obavljena je financijska revizija Grada za 2013. godinu. Revizijom su obuhvaćeni financijski izvještaji i poslovanje Grada. Izraženo je bezuvjetno mišljenje, što znači da revizijom nisu utvrđene nepravilnosti i propusti vezani za usklađenost poslovanja sa zakonima i drugim propisima.

07.07.2014.

Grad će sufinancirati nabavu udžbenika

Grad Zaprešić donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstva za nabavu udžbenika učenicima slabijeg imovinskog statusa u školskoj godini 2014./2015. Pravo na subvenciju ostvaruju učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Zaprešića i koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa (obitelji čija primanja ne prelaze iznos od 1.100 kuna po članu obitelji).
05.07.2014.

Proglašena najbolja vina Zagrebačke županije

11. Izložba vina Zagrebačke županije i svečana dodjela diploma zlatnim vinarima županije održana je u petak, 4. srpnja u podrumu dvorca Lužnica. Titulom šampiona ovogodišnje izložbe okrunjeni su Traminac, ledeno vino Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva Stjepana Đurinskog iz Hruševca Kupljenskog i Graševina OPG-a Željka Gašparinčića iz Šenkovca.
04.07.2014.

Članice DVD-a Zaprešić najbolje u Austriji!

Članice Dobrovoljno vatrogasnog društva Zaprešić od 27. do 29. lipnja predstavljale su Hrvatsku na 64. nacionalnom vatrogasnom prvenstvu u austrijskom gradiću Retzu. U konkurenciji od 1400 ekipa osvojile su prvo mjesto u ukupnoj kategoriji gostiju te prvo mjesto u ukupnoj ženskoj kategoriji svih ženskih ekipa cjelokupnog natjecanja.
03.07.2014.

Marko Petreković predsjednik Savjeta mladih

Na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih grada Zaprešića za predsjednika Savjeta jednoglasno je izabran Marko Petreković dok će funkciju njegove zamjenice obnašati Marija Naglić.
30.06.2014.

Zaprešićan Borna Bošnjak prvak Hrvatske u boksu

Na boksačkom prvenstvu Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta tešku konkurenciju porazio je četrnaestogodišnji Borna Bošnjak iz Zaprešića postavši tako prvak Hrvatske u svojoj kategoriji.
30.06.2014.

18. Dani Pojatna

Mještani Pojatna, na blagdan Presvetog Srca Isusova, proslavili su svoj dan. Osamnaesti Dani Pojatna, već su tradicionalno započeli okupljanjem mještana kod raspela u Pojatnom te procesijom do kapelice gdje su prisustvovali euharistijskom slavlju.